Hälle vann tre klasser i prestigefylld tävling

Varje år så genomför löpartidningen ”Magasin Spring, löpning för alla” en pristävling enligt modernt snitt där läsarna får gå in och rösta i de olika kategorierna. Under årets omröstning deltog 10 000 personer som tillsammans såg till att Hälle vann inte mindre än tre klasser. Vi vann ”bästa klubb”, vi vann tillsammans med Villstads GIF ”bästa tävling” , det gällde då SM 10km och Mustafa Mohammed vann klassen ”manlig prestation” i samband med sitt heroiska svenska rekord på maraton. Börjar vi att kommentera bakifrån så var naturligtvis Musses lopp i Sevilla ”extra allt”, hur 41 åringen som haft en internationell karriär i över 20 år, låg och pressa ”femmorna” på 15,30. Med ett par kilometer kvar så visste han att han hade chans på David Nilssons svenska rekord på 2.10,08. Mustafa tar ut allt – och lyckas slå rekordet med 5 sekunder. Det är en Rocky-historia, en äldre storlöpare i vad som uppfattas vara i en ofrånkomlig utförsbacke. Han får en chans – och han tar den! Hälle IF och Sveriges löpare bugar andäktigt.

Foto: Deca Text & Bild

Det var inte lätt med SM tävlingar på landsväg 2020, Göteborg respektive Stockholm höll på rätten att arrangera in i det sista. Men till sist så fick Hälle tillsammans med Gislaved-klubben Villstad ta över två arrangemang till mytomspunna Scandinavian Raceway i Anderstorp.  Halvmaran gick i juli med fantastiska resultat, men ännu vassare blev SM-milen i oktober med 20 man under 30 minuter och nästan samma antal kvinnor under 36 minuter. Klart det var årets tävling. Till sist så blev Hälle årets klubb, och det var väl kanske på tiden. Elitprestationer har vi producerat under 25 års tid. Men här tror jag att vår imponerande breddmässiga uppryckning ligger bakom utkorelsen. Vi har idag en imponerande bredd, med ultralöpare, OCR, trail, rullstol samt givetvis en enorm bredd bakom våra allra mest namnkunniga på lång och medeldis-tanslöpning .