Övriga Hälleframgångar från den 9 oktober

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Vissa arrangörer har kommit i kläm i samband med omläggningar av tävlingsprogrammet. Så var det för Göteborg Marathon som hastigt och mindre lustigt fick konkurrens av Stockholm marathon. Göteborgsloppet som går utmed Säröleden i västra Göteborg var i år även veteran SM på distansen. Tyvärr så har arrangören en datateknisk rapporteringstakt av resultat som för tankarna till internets barndom, men vi vet varje fall att Hälles Rickard Bäckström slutade på total andraplats med tiden 2.37,14, vilket även bör ha räckte till guld i VSM M40. Vi kan också notera 2.47,33 för Tobias Hermansson, vilket bör ha räckt till silver i M35. Jag säger bör, då vi ännu inte sett några VSM resultatlistor. Som vanligt genomfördes också en halvmara där vi hade tre Hällegrabbar topp 15 med tider sub 1,20 nämligen 7:an David Gidén Hember  1.17,42, elvan Anders Sundholm 1.18,23 samt 14:e Jonathan Jungmalm 1.18,57.

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

I Alingsås så arrangerades kvällsloppet Running lights i samband med stadens ljusfestival. I år blev det Hälleseger på 10km herrar för Anders Grahl på fina tiden 30,31 och därmed slog Hällelöparen Yared Admasus banrekord. Näst bäst bland de randiga var Adam Sibgård på en 14:e plats med 37,39. På 5km för damerna kom Michelle Schellbacher 3:a med tiden 17,44, och bara fem sekunder där bakom en allt formstarkare Sarah Edsberger, som nu alltså blev 4:a i loppet.