Samrawit 2:a på Hytteplanmila

Hytteplanmila var tillbaka, och lämpligt till arrangemanget så öppnade gränsen upp för vaccinerade svenskar. Som vanligt så ställde Jon Anders och Hytteplan upp med frikostiga villkor för en skapligt stor Hälletrupp. Startfältet var som vanligt superstarkt och hela löpar-Norge, ja utom Ingebrigtsens då, hade samlats ute på den böljande landsbygd som i forna tider gick under namnet Hringariki. Inget citylopp här alltså. Liksom i övriga Skandinavien så blåste det dock rejält, så villkoren var inte lika förnämliga som de brukar vara. Men detta till trots så satsade Hälletruppen för fullt, även om priset för vissa blev att sista kilometern blev tuff. Bästa placeringen tog Samrawit Mengsteab med en 2:a plats i damklassen efter omöjliga Karolina Grövdal men sekunden före norska terrängmästarinnan Mathilde Teisen. En andraplats blev det även i den kvinnliga K35 klassen för Michelle Schnellbacher som nådde mållinjen uppe på kyrkbacken på 37,28. Bland de kvinnliga 19 års juniorerna blev Julia Svennblad 3:a med nya perstiden 36,55 och Tild Knauer 5:a med 38,17.

På herrsidan blev det också pallplatser på juniorsidan. Sharmarke Ahmed gjorde ett lysande lopp och slutade på andra plats med 30,42, nytt rejält personbästa. I den yngre 17-årsklassen blev det brons till Jonas Magnusson på 34,01 och en 4:e plats för 16 årige Algot Wedberg med tiden 34,18. I herrarnas seniorklass så var Anders Grahl snabbaste icke-norrman med en 9:e plats med tiden 30,16, Olle Ahlberg var 11:a med 30,21.