Årstransfers – Bahta lämnar men många förstärker

Den 15 oktober är datumet för föreningsbyten vid årsskiftet, och som vanligt så har Hälle mycket på plussidan. Det senaste två åren så har närmare 70 aktiva kommit till Hälle ifrån andra föreningar. Nu kan vi notera en av landets främsta traillöpare, Sebastian Ljungdahl, ansluter till Hälles starka trailteam. Sebastian tog silver på SM-tävlingen som Hälle nyss arrangerade i Ljungskile. Duktiga terränglöpare som ansluter är också elitorienterarna Eskil Kinneberg (VM-guld 2018), Max Peter Beijmer, Dag Blandkjenn och Håvard Eidsmo som alla tävlar i orientering för IFK Göteborg men som i fortsättningen kommer att tävla i löpning för Hälle. Nya är också juniorerna Wilhelm Bergentz (KFUM Örebro), Felix Axelsson (Skene IS) och Linus Kristiansson (IFK Göteborg). Wilhelm sprang i somras bland annat junior-EM i Tallin och är jämngammal med Hälles stora talanger Sharmarke Ahmed och Nils Bredin. Sist men definitivt inte minst så ansluter superveteranen Ulla Littenheim som har en diger meritlista ifrån den internationella scenen. Hon blir en stark komplettering till Hälles redan mycket duktiga veteranlag.

På minussidan har vi tyvärr en av klubbens stora profiler under det senaste decenniet, Meraf Bahta. Hon lämnar Hälle och går till göteborgsföreningen Ullevi FK. Vi tackar för de 13 år hon haft i Hälle och önskar lycka till i framtiden!