Samrawit 7:a på EM!

Foto: Deca Text & Bild

Årets EM i terränglöpning gick i parken La Mandria i Turin, en park som marknadsfördes som Europas näst största inhägnade park. Frågan är vilken som är störst? Jo, Phoenix park utanför Dublin på Irland. Men nu tillbaka till Turin, en gång i tiden huvudstad i kungariket med namnet Sardinien-Piemonte och vibbarna av att ha varit en kunglig huvudstad känns fortfarande tydligt i Turin. Då Turin ligger ganska högt så var det frostigt på morgonen, men när tävlingarna startade så blev det dagsmeja och ganska blött. Och finns det något Samrawit gillar så är det skönt leriga gräsbanor. Nu gick det ganska raskt i täten och Samrawit tog det förmodligen medvetet lugnt för att undvika att gå in i mjölksyraväggen. Hon drog dock sakta ifrån de övriga svenskorna. och på sista varvet la hon in en extra växel och gick uppåt i resultatlistan till en slutlig 7:e plats med 27,27 på den 8km långa banan, knappa minuten bakom titelförsvarande norskan Grövdal. En mycket god insats i den tuffa konkurrensen, hon var bland annat 38 sekunder före erkänt duktiga landsmaninnan Sara Lahti.

Foto: Deca Text & Bild

Hälles andre deltagare var Max Peter Bejmer som togs ut till EM efter sin fina insats på NM i Kristiansand, Även Max Peter gjorde ett fint lopp i det över 100 man stark startfältet och kom till sist i mål på en 39:e plats. Hans tid på den 10km långa banan var fina 31,12. Han fick i här revansch för NM i terränglöpning på landsmannen och nordiske mästaren Mohammadreza Abootorabi.