Lyckad friidrottsdag på sportlovet!

Under sportlovet arrangerade vi som brukligt en friidrottsdag i Rimnershallen för alla barn i åldrarna 6-13 år. Aktiviteten var helt gratis för deltagarna och totalt kom det 60 barn som testade friidrottens olika grenar under ledning av våra duktiga ungdomsledare!

Tre medaljer på IJSM

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus JSM arrangerades i Örebro och Hälle deltog givetvis med en skaplig trupp, även om tyvärr ett par givna medaljkandidater på pojksidan saknades. På sprintsidan försvarades Hälles färger av Ellen Schoug. Hennes F19 klass 400m var tufft och lite chansartat då det var fem heat och inte ens alla segrare var garanterade en A-final. Men Ellen vann kontrollerat sitt andraheat på 57,87, vilket var tredje bästa tiden i försöken. I finalen så behöll hon placeringen samt pressade perset någon tiondel till 57,03. En bronsmedalj till Ellen med andra ord.

Foto: Deca Text & Bild

Fjolårets princess of everything Majken Söderlund Larsson var länge osäker på start, efter vinterlägret kämpade hon länge med en luftvägsinfektion och tappade viktiga träningsveckor. Men kurant sedan några veckor så var hon tillbaka och presterade överraskande bra, en silver i ett tajt 1500m lopp med tiden 4.35,93 bara tiondelar från guldet och två sekunder före årets Sverige etta i klassen. Här blev det även en 7:e plats för Agnes Knauer med 4.51,51 och en 8:e plats för rejält persande Lova Malmqvist Sjögren med 4.51,77.

Foto: Deca Text & Bild

Silver blev det även på samma distans i K22 genom Liv Dinis som bakom Saga Provci vann klungspurten och bärgade silvret med 4.40,56. I F19 1500m var det först kvallopp där Ida Kraft gled igenom med 4,42 och säkrade final. Philippa Duffs 4,56 räckte dock tyvärr inte. Finalen blev dock ett utpräglat taktiklopp, lusigt inledningsvis och snabbt på slutet. Ida slutade här 5:a i mål på lite drygt 4,50. På pojksidan blev det till slut bara Hällerepresentation i M22. Här gick både Nisse Bredin och Jonas Magnusson komfortabelt till final. I söndagens final så var det ånyo taktik som gällde och här lyckades Hällegrabbarna olika bra. Jonas kom bort sig lite och slutade femma med 4.02,84. Synd för Jonas, som sprang fem sekunder snabbare på Stora SM. För Nisse gick det bättre, en 4:e plats med nya perstiden 3.58,26.

Benjamin och Nelly Hällebäst på ISM

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus SM avlöptes i Karlstads inomhusarena med namnet Eva Lisa Holtz arena. Hälletruppen var tyvärr decimerad, främst saknades vår storfavorit på 1500m Samuel Pihlström som blev krasslig under veckan. Men sex aktiva var på plats och fyra av dessa hamnade på topp 8 placering. Bästa placeringarna kom på 800m. På herrsidan kom Benjamin Åberg 4:a med tiden 1.50,27, bara 3/10 från medalj. Samma placering som ifjol men nu än närmre en medalj. Detta var Benjamins tredje raka lopp på 1,50 inomhus och en ytterligare sänkning av personbästat. Nu hoppas vi att den magiska gränsen 1,50 kan knäckas utomhus!

Foto: Deca Text & Bild

En positiv överraskning var Nelly Elned som sprang smart i försöken för att sedan i den tuffa finalen bli fin 5:a med nya perstiden 2.08,71. Fin utveckling för Nelly som i början av vintern fick lägga om träningen efter en hamstring skada. Nils Bredin fick ensam försvara klubbens färger på 3000m och kämpade till sig en fin 8:e plats med tiden 8.39,96. Samma placering blev det även för 19 årige Jonas Magnusson på 1500m samtidigt som han knaprade någon sekund på perset till 3.57,49. I ett rekordtufft damer 400m så åkte Ellen Schoug förvisso ut i försöken, men hon sålde sig dyrt och hängde länge med i 55 sekunderstempo. På slutet styvnade benen men hon fick ändå persnära 57,15. En som också debuterade i dessa sammanhang var Ida Kraft som i försöken på 1500m fick ett svårt lopp men låg fart inledningsvis och tuff rusning på slutet. Hennes tid 4,40 räckte tyvärr inte till avancemang.

Olle persade på halvmaran i Barcelona !

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Helgens superlopp av Andreas Almgren har väl inte gått någon vän av den fria idrotten förbi, men bakom Andreas så hade vi även ett mycket intressant resultat ur Hälleperspektiv, nämligen Olle Ahlberg som kom in på en meriterande 29:e plats med tiden 1.04,50, pers med en och en halv minut och in på en femte plats i Hälles all time high statistik. Närmast efter Ababa Lama och närmast före Joakim Johansson, två Hällelegender. Med i loppet var även från Hälle, Tony Hatefnejad med tiden 1.10,10.

Hälle IF minns Lillemor Rönnbrant

Foto: Bohusläningen

Information nådde oss under helgen att Bohuslän Dals siste ordförande, Lillemor Rönnbrant gått ur tiden på fredagen. Vi visste att hon kämpat tappert med sjukdom den sista tiden, men ändå skakas man om, när någon som alltid funnits där plötsligt är borta. Lillemor hade hela sin aktiva karriär i IK Orient , och var klubben stora stjärna under 1970-talet. En karriär som kröntes med SM guld på 400m och flera finnkamper. För oss som just startat Hälle IF ute i Ljungskile så var Lillemors framgångar en stor inspiration. Ser man hennes resultat på kortare respektive längre distanser, så framstår hennes resultat på 400m anmärkningsvärda och byggde nog till stora delar på en fantastisk vilja och kämpaglöd. Egenskaper som Lillemor kom att bära med sig resten av livet i sin långa ledargärning inom friidrotten. Hon var ordförande i Bohuslän Dals Friidrottsförbund i närmare 20 år, hon satt med i Svenska Friidrottsförbundets styrelse, senare i den mäktiga tävlingskommittén, hon mottog pris ifrån Europeiska Friidrottsförbundet. Hon satt vid sin bortgång fortfarande i Västsvenska Friidrottsförbundets styrelse och hon skulle på det kommande årsmötet fått ta emot SFIF:s högsta utmärkelse och hon var planerad att vara med i arrangörsstaben för hemma SM.  Nu blev det inte så, men vi vet att Lillemor kommer att hyllas vederbörligen både på årsmötet och SM tävlingarna och hennes minne kommer att leva vidare. Ifrån undertecknad och Hälle IF så sänder vi våra kondoleanser till Lillemors make Juhanni samt deras barn och barnbarn samt vänner i Lillemors förening, IK Orient.

Benjamin femma på Nordenkampen

Foto: Deca Text & Bild

Det blev dubbelseger även i år när Nordenkampen genomfördes i norska Baerumhallen utanför Oslo. Alla länder saknar några toppaktiva som är iväg på World Tour tävlingar, men det är definitivt Sverige som har bredden där bakom. I båda matcherna så var det Finland som bjöd bäst motstånd medan hemmanationen Norge mönstrade ett överraskande svagt lag. Hälle representerades av Benjamin Åberg som slutade på en femte plats på 800m efter en stark avslutning med goda 1.50,83. Nästpers inomhus för Åberg!