Tränare/instruktörer

Ulf Friberg

Ulf har en lång tränarkarriär bakom sig och har tränat fram bland andra Mustafa Mohamed, Meraf Bahta, Linn Nilsson, Johan Rogestedt, Samuel Pihlström m.fl. Idag är Ulf landslagschef för medel-långdistans löpning och klubbtränare i Hälle IF. Ulfs första SM-guld vinnare var på 60m och Ulf har därefter tränat fram senior-SM vinnare på alla distanser från 60m till maraton. Ett imponerande CV där flera av hans aktiva nått stora internationella mästerskap och inte minst Musse med en fjärdeplats på VM och Meraf med en sjätteplats på OS.

Foto: Deca Text & Bild

Benjamin Åberg

Benjamin är en egen produkt, både som aktiv och som tränare och jobbar som instruktör på Uddevalla Elitidrottsgymnasium. Han kombinerar sitt jobb med en satsning på 800m och tränas där av Ulf Friberg. Som aktiv har han två landskamper, flera SM-medaljer i stafett och en individuell 4:e plats på SM som främsta merit. Benjamin är utbildad elittränare i sprint/häck men tränar till vardags klubbens framgångsrika juniorer på medel-långdistanslöpning. Han är också grencoach för medel-lång i U20-landslaget.

Christian Persson

Christian grundade Hälle 1973 och har sedan dess varit verksam i föreningen, både i styrelse och som tränare. Christians första SM-guld som tränare kom genom Ann Höglund som 1992 vann höjdhopp på SM i Malmö. Han är utbildad elittränare i såväl sprint/häck, hopp som kast. Numera tränar Christian mestadels sprint/häck-aktiva och duktiga längdhoppare samt att han tillsammans med Ulf har ett övergripande ansvar för akademin.

Mikael Gren

Mikael är, precis som Benjamin, en egen produkt både som aktiv och tränare. Han var själv en framgångsrik juniorlöpare med ett ungdoms-OS på CV:t men har på senare år skolat om till tränare. Mikael har gjort ett fantastiskt jobb med våra långlöpande juniorer och tränar bland annat junior-EM finalisterna Sharmarke Ahmed och Nils Bredin.

Mikael Johansson 

Mikael är Hälles kasttränare och har själv en lång karriär bakom sig där slägga var hans mest framgångsrika gren. Han innehar själv distriktsrekordet i grenen med 69,13 och har därtill några klubbrekord. Mikael är utbildad elittränare i kast och har de senaste åren tränat några framgångsrika juniorer och ungdomar. Mikael är sedan några år tillbaka även en av de ansvariga tränarna för det svenska U23-års landslaget.