Våra tränare/ledare

Ulf Friberg – medel-långdistans

Utbildad elittränare och verksam i Göteborg. Tränat fram bland andra Mustafa Mohamed, Linn Nilsson och tränar idag även löpare som Samuel Pihlström, Johan Rogestedt och Olle Ahlberg. Landslagschef på medel-långdistans och en av Sveriges mest meriterade friidrottstränare genom tiderna.

Christian Persson – sprint/häck

Utbildad elittränare och verksam i Uddevalla. Tränat Ann Högberg till SM-guld i höjdhopp och i övrigt mestadels sprint/häckaktiva. Grundade Hälle IF som 13-åring och är idag ordförande i föreningen.

 

Benjamin Åberg – medel-långdistans

Utbildad elittränare och verksam i Uddevalla. Aktiv själv på elitnivå med SM-finaler, SM-medaljer och landskamper på meritlistan. Tränar en stor grupp duktiga junioraktiva och jobbar till vardags på Uddevalla Elitidrottsgymnasium. Är ansvarig landslagsledare för medel-långdistans i U20-landslaget.

Mikael Gren – långdistans

Förre detta elitaktiv med ett ungdoms-OS på meritlistan. Har själv tagit flertalet U/JSM-medaljer på och gjort 1,51 på 800m. Tränar några av landets största talanger där ibland Sharmarke Ahmed, Wilhelm Bergentz och Nils Bredin.

 

Mikael Johansson – kast

Utbildad elittränare och tidigare kasttränare i juniorlandslaget. Förre detta elitaktiv och innehar fortfarande distriktsrekordet i slägga.

 

 

Anders Logg – långsprint

Superveteranen Anders Logg innehar europarekordet på 400m i M45-klassen. Flerfaldig Svensk Veteranmästare och till vardags professor i matematik på Chalmers. Tränar en grupp sprintaktiva med bas på Smögen men är även med som ledare i Uddevalla.

 

Josef Åberg – kortsprint

Sprintaktiv med många i år i klubben och viktig kugge vid våra arrangemang. Ledare som tillsammans med Christian sköter sprintgruppen i Uddevalla.

 

 

Anders Bergman, Joel Cederholm och Daniel Cullin

Trio som tränar ”Kärngänget” i Göteborg, vår grupp med elitmotionärer som växer för varje år som går. Anders och Daniel har själva gjort under 31min på milen och Joel har själv bakgrund som elitmotionär.

 

Tåve Jernmark – löpledare

Certifierad löpledare och ansvarig för vår motionsgrupp i Ljungskile. Gift med Hälles häcklegend Martin Burrows som assisterar en del pass. Tåve är också arrangemangsansvarig för Bredfjället Trail.

 

Anna Logg – veterangruppen

Anna är ansvarig för vår nystartade veterangrupp i Uddevalla. Gift med Anders Logg och är själv aktiv veteranfriidrottare.