Jessica vann i VM genrepet

Hälles ultralöperska Jessica Svärd har verkligen hittat tillbaka till fin form nu i höst. Sensommarens 23 mils löpning i Estland gav en biljett till VM 24h som går av stapeln första helgen i december i Taiwan. Som en förberedelse så löpte Jessica för en vecka sedan Kristinehamn 6h, som namnet antyder ett 6 timmars lopp. Hon segrade här på utmärkta 77,30 km vilket ger en 7:e plats i världen just nu. Då var det ändå nära 60 löpare ute på den 1,5km långa slingan så det var ofta ingen optimal löpväg för Jessica som fick väja för varvade löpare. Jessica vann damklassen med över en mil (!) och hade endast en man före sig i resultatlistan.

Nytt svenskt rekord av Samuel Tsegay

Det blev en pressning av det svenska rekordet med en dryg minut på maraton när Samuel Tsegay sprang i mål i Amsterdam på 2:08:41. Ner till hans eget klubbrekord är dock två minuter. Hälle-löparen Samuel Tsegay fick ett stabilt upplägg i loppet i Amsterdam.  Samuel Tsegay avverkade den första milen på 30:30 och andra milen var nästan exakt lika snabb, 20 kilometer avverkade han på 1:00:58. Han fortsatte sedan i en jämn och hög fart med en snittfart per kilometer på 3:02-3:03 genom hela loppet och i mål stannade klockan på det nya svenska rekordet. .