Tre pallplatser för Hälle på Kretsloppet

Kretsloppet i Borås är ett av regionens största citylopp, där man numera kör 10km som huvuddistans för eliten. I damklassen blev det Hälle på andra och tredje plats bakom gatuloppsspecialisten Anastasia Denisova ifrån Sävedalen. På andra plats kom nu Samraweth Mengsteab på 34,27 och platsen bakom Linn Nilsson med tiden 35,28. Hög standard med andra ord på prispallen. SM segrarinnan på 10km landsväg, SM segrarinnan på 10000m bana samt Linn som sakta men säkert närmar sig fjolårets kapacitet. Lägg till att sporadiskt tävlande K40 tjejen Erika Dinis blev 8:a med 39,58.  I herrklassen blev det en Hällefajt om tredje platsen, vilken lite överraskande vanns av Samuel Fitshumbran med tiden 31,39, tolv sekunder före Anders Grahl. Även 17 årige Sharmarke Ahmed gjorde ett bra lopp och persade med tiden 33,09.

130 startande i Wolf Mountain Challenge

I år hade Hälle och tävlingsledare Tåve Jernmark, Henrik Klevljung & Thomas Abrahamsson uppgraderat klubbens traillopp WMC med start och mål uppe på Norra Fjället, den gamla fjällgården som sedan 1950-talet ägs av Uddevalla kommun och drivs förtjänstfullt av Ljungskile Friluftsklubb. Årets lopp bjöd på tuffa naturupplevelser, en bana var på 10km och uppehöll sig uppe i sjölandskapet på högplatån, en 18km bana gick även ned och tog ett varv kring Stora Skarsjön, vilket bjöd på en extra utmaning i form av kraftiga höjdskillnader. Bortsett ifrån några nedrivna snitslar, vilket givetvis ställde till förtret för täten, så fick banläggarna mycket beröm av deltagarna för varierade, teknikkrävande och inte minst natursköna spår.

På långa banan så blev det seger för Andreas Lundblad, Falkenberg samt Hälles egen Annelie Johansson. Extra roligt att dubbla Lidingöloppsvinnaren Annelie var tillbaka igen efter ett år av skador. På den korta banan blev det seger för Solvikingarnas duktige veteran Svante Lundgren, men Hälles 14 årige talang Algot Wedberg var inte långt bakom på sin tredje plats. I damklassen vann Therese Bergström, Stora Höga, före en annan Hälle comeback Caroline Aronsson.Vi avslutar med att rikta ett stort tack till Ljungskile FK för att vi fick använda Norra Fjället och de fina, nya omklädningsrum som i praktiken invigdes med WMC.

Hälleframgångar på Lilla Bohusspelen

Arenasäsongen avslutades med återuppståndna Lilla Bohusspelen på Rimnersvallen som arrangerades i ett ombytligt väder, med både solglimtar och regnskurar. Tävlingen är för ungdomar upp till 12 år och Hälle hade en 15 mannatrupp på plats. 12 åriga Nadira Muminovic imponerade med tre segrar. 60 meter vann hon på nytt dunderpers 8,52, längdhopp på hyfsade 4,42 och sedan till sist kast med boll där hon i grendebuten klippte till med hela 33,19. Likledes 12 åriga Ester Strand vann 600meter på nya, imponerande perset 1.46,75. Lillasyster Hanna Strand vann Flickor 10 på fina 1.52,56. Ett annat syskonpar som gick bra var Ailo och Andor Zackrisson Ljung. Ailo vann P12 60m på fina 8,89 medan lillebror Andor vann P10 600m på 1.53,82. Vi noterar även två andraplatser i P10 för Noel Johannson i längd och 60m.

Hällesuccé på Götalandsmästerskapen – tre guldmedaljer

Foto: Deca Text & Bild

Årets Götalandsmästerskap för 13/14 åringar avgjordes i år på anrika Fredriksskans i Kalmar, och Hälletruppen på sex aktiva bodde med övriga Bohuslän-Dal aktiva på Öland, precis över bron. 13 åriga Nelly Elned hade en stor helg, då hon elegant tog hem två guldmedaljer. Fast på två helt olika sätt. På 600 körde hon brutalt ifrån start, 30 sekunder på 200m, 63 på 400m och allt motstånd var knäckt. I mål vann Nelly defilerande på näst-perset 1.39,54. I b-finalen gladde Ebba Stenstavold med en andra plats på tiden 1.51,89. På 1500m valde Nelly en mer försiktig taktik och avvaktade tills sista varvet. Men då var Nelly återigen obönhörlig och drog iväg till helgens andra seger med perstiden 5.06,59.

Foto: Deca Text & Bild

Helgens andra Hälle segrarinna blev inte helt oväntat Tilde Dahlberg, men här blev det ytterst rafflande. Inför sista omgången så låg hon 3:a i längdhoppet på 5,14, men precis som på inomhus GM så plockade Tilde fram sitt yttersta när det behövdes som mest. I sista klippte hon till med hela 5,42 och vann med fem centimeter. Tilde gjorde också glera fina sprintlopp. På 200 meter kom hon 2:a med nya perstiden 26,93, trots en del motvind och på 60 meter blev hon 5:a. Här persade hon rejält i semifinalen med fina 8,23. 14 årige Algot Wedberg kunde på grund av en ömmande fot inte göra sig full rättvisa i hinderloppet 1500m, men en 4:e plats med tiden 5.18,60 blev det tros allt. Philippa Duff hade en bra helg och noterade sig för två personbästatider. Först en 5:e plats på 1500m hinder, och tiden där 5.30,00 var till och med distriktsrekord. Dagens därpå en 7:e plats på 2000m med tiden 7.11,02. Till sist så blev det även en bukett personbästanoteringar för 13 årige Sebastian Sjöholm. En 5:e plats på 200m med tiden 27,23 och en 8:e plats i längd med 5,02. Imponerande av en kille som började träna friidrott i våras. Hälles medaljskörd var den bästa sedan 1988. Den gången tog vi 4 guldmedaljer.

Musse vann och slog banrekord i Stockholm

Foto: Deca Text & Bild

Mustafa Mohammed är i bättre form än på länge, 40 år ung. I Stockholms halvmaratonlopp som går kring Riddarfjärden så gjorde Musse en ny imponerande insats.  En tätttrio bestående av Musse, Olle Walleräng och Ebba Tulu Chala utkristaliserades tidigt, och efter ett jämnt och snabbt lopp där milen passerades på 29.49 och 15km på runt 45.20, kunde Musse avgöra till sin fördel på den avslutande, lite tuffare delen av banan. Tiden 1.03.44 var nytt banrekord och ett styrkebesked inför hans debut senare i höst på New York marathon, där han framförallt siktar på att vara med och slåss i toppen av den prestigefyllda M40 klassen.
Meraf Bahta har varit nere i spanska Andujar, beläget på kastiliska högslätten, och kom där 3:a på 5000m, fortfarande i joggingskor. En ömmande fot tillåter just nu inte spikskor. Men tiden 15.35,22 var ett stort steg framåt sedan SM för en knapp vecka sedan. I Göteborg har Jubileumsloppet 10 km arrangerats i fint höstväder på Hisingen, en formstark Daniel Lund kom 2:a i herrarnas klass med utmärkta 31,44 medan vi på damsidan hade Sarah Edsberger på 3:e plats med tiden 38.15.

Hälle-dubbel på Ice Bug experience

I Hällelinne: Julius Strömberg, i vit t-shirt: Sven Kilander

Det blev en flygande start för Hälles nyförvärv Sven Kilander på prestigefyllda Ice bug Experience på Sotenäs. I tredagarsloppet som erbjuder deltagarna olika bankategorier i de olika etapperna så vann Sven varje etapp, närmast följd av Hälles ultratrailmästare Julius Strömberg. Efter de tre etapperna så vann till sist Sven med den sammanlagda tiden 5.23,40, men bara fem minuter före Julius Strömberg. Julius som radat upp bra lopp den här säsongen. Att konkurrensen var tuff ser vi bara på att elitorienteraren Jens Wängdahl kom 3:a och förre OS och VM medaljören på skidor Emil Jönsson Haag kom 4:a. Sven är en 42 årig Oslobo, men som är svensk medborgare och bosatt sommartid i Bohuslän. Nu förstärker han Hälles starka löpartrupp och siktar närmast på Lidingöloppet. Annars är specialiteten givetvis X-trail.