Hälle på sjunde plats i SM-pokalen

Foto: Deca Text & Bild

Sveriges tyngsta tävling alla kategorier är SM pokalen, en tävling där man sammanräknar alla årets SM-resultat efter en speciell koefficient där seniorresultat viktas högre än junior, och junior högre än ungdom. De senaste åren har Hälle parkerat runt 20:e plats med cirka 100 poäng. Nu ryckte klubben upp till 7:e plats med hela 185 poäng, detta efter en formidabel avslutning på Terräng SM med tio medaljer på de tuffa gräsbanorna i Vällingby. Nu besegrar vi föreningar som IF Göta, Mölndals AIK och med en endaste poäng, Uppsala IF, Analyserar vi statistiken ytterligare så är vi bästa klubb utanför storstadsregionerna, vi är femte bästa klubb på seniorsidan och 2:a på damseniorsidan.

Foto: Deca Text & Bild

Tyvärr så finns det ingen separat statistik för lång/medeldistans-löpning, men här hade nog funnits en viss chans på pallplats. Nu laddar vi inför 2021 och siktar först och främst in oss på inomhusmästerskapen i februari/januari, där även våra starka 06:or för första gången får tävla om Ungdoms SM titlar.

Jessica Svärd imponerade på Hälle 6´hours

Hälle IF genomförde på lördagen Hälle 6´hours, vilket som namnet antyder var ett 6 timmars lopp. På grund av fotbollsmatch på Rimnersvallen så fick vi samarbete med Trollhättans Friidrott köra loppet på Edsborgs IP i Trollhättan. Vädret var ett ganska typiskt novemberväder i västra Sverige, grått, mulet, duggregn, men också ganska milt och endast måttlig vind. Riktigt hyfsat löparväder med andra ord. Dagens huvudperson blev Hälles Jessica Svärd som körde hårt ifrån start, hon låg länge på ett tempo kring det svenska rekordet, under den första halvan av loppet så hann hon hela 41km, maratondistansen passerades på 3,09. Så långt så hade hon en grupp manliga löpare kring sig, men efter första tre timmarna så blev det en ensam kamp mot klockan. Annika Nilruds klubbrekord på 71km passerade hon med en dryg halvtimma kvar, och i mål skrevs den tillryggalagda längden till 77 620 meter. Personligt rekord med fyra kilometer, och den tredje bästa tiden någonsin i Sverige. Tiden var även inofficiellt distriktsrekord, Lina Karlsson hade det förra efter sin seger i Borås 6´h ifjol. Den gången var Jessica tvåa. I övrigt ifrån Hälle så kan noteras att Andreas Nordin kom 3:a i herrklassen med 70 472 meter i sitt debutlopp.

Höstmil kring Massetjärn

Den lilla dammen Massetjärn i Mölnlycke blev under våren pseudonymt med den nya löparvågen i Sverige. Här arrangerades både millopp och 5km lopp under med fantastiska startfält och snabba löptider. Parallellt med SM i terräng så arrangerades nu en ny Masse-mil med 35 startande, huvudsakligen Hälle aktiva. Det var dryga 10 varv som vanligt på den knappt kilometerlånga, flacka asfaltsslingan med förmodligen lite fler blöta höstlöv än vad det var i våras. Snabbast var IFK Göteborgs orienterare Fredrik Bakkman med tiden 30,59. Bakom där hade vi också flera fina Hälle insatser; Arez Mohideen 33,04, Martin Adolfsson 33,06, Patrik Lindegårdh (M40) 33,17, Hjalmar Sandberg 33,42 samt Jesper Junhamn 33,45 var alla under 34 minuter. Komplett resultatlista publiceras på denna sida inom kort.