Flera personbästa på snabbt Göteborgsvarv

298, Robert Alexanderson

Hilda Törngård, Hälle IF

1773, Hilda Törngård

Göteborgsvarvet brukar ju innebära 30 gradig värme och sällan några bättre tider, men 2016 kom att utgöra ett undantag. Svaga vindar, uppehåll och lagom temperatur borgade för banrekord på både herr och damsidan. Och även en del Hällelöpare noterade fina insatser. Yared Admasu var första Hällelöpare i mål, och gjorde tveklöst sitt bästa lopp i Sverige genom att bli 17:e man i loppet med tiden 1.06,34, femma av de Sverigebaserade löparna och sexa i Hälles all tome high statistik. Dagen stora positiva överraskning var kanske ändå Robert Alexandersson som genom fina 1.09,48 blev 13:e man på det parallellt genomförda SM halvmaraton. Bäst på damsidan var som flera gånger tidigare Erika Dinis med en 22:a plats på SM med 1.27,17. Vi noterat också ett fint personbästa för Maria Björkman med 1.29,31

Lilla varvet gick av stapeln under söndagen och där Hälle hade ett tiotal ungdomar med. I P13 tog Alexander Carlsson en fin 18:e plats på den 2,4km långa banan med tiden 9,33. Då skall vi veta att det var mellan 200-300 löpare i varje åldersklass. I F13 sprang Sabina Aumo in på en fin 11:e plats med 9.39, strax före Tilda Knauer som blev 12:a på 9.41. På 13:e plats sprang Irma Törngård in på tiden 9.45, det märks att de tränar tillsammans! I F12 löpte Hilda Törngård in på en total 10:e plats med tiden 10,12. I F12 var de så många att klassen avgjordes i två grupper.