Spännande Hälleduell på Ljungskileslingan

Årets Ljungskileslinga blev en succé på alla plan. I ett strålande väder så hade 450 löpare i alla åldrar kommit till start. Och rent sportsligt så inleddes tävlingarna med två stycken dubbelsegrar i de yngsta klasserna. Först i F12 klassen så vann Nelly Elned loppet över 1000m på snabba 3,24 närmast före klubbkompisen Ida Westberg. Sedan så vann Algot Wedberg ohotat P12 klassen på samma distans med tiden 3,15. Tvåa var bara 10-årige klubbkompisen Ailo Zackrisson Ljung. Sedan sprang de lite äldre ungdomarna upp till 16 år en hyfsat tuff 3km bana, runt Valåsberget, med åtminstone ett par sugande uppförsbackar. 14 årige Alexander Carlsson kom här 3:a med tiden 11,02, vilket var en rejäl putsning av hans tid från ifjol, och blott 13-årige Jonas Magnusson kom 4:a med tiden 11,30. I flickklassen blev det seger för 14 åriga Tilda Knauer med 11,41 före ett år yngre klubbkompisen Hilda Törngård. Därefter blev det Hällesegrar på såväl herrarnas som damernas 5km. Merhawi Seyfu vann herrarnas lopp med tiden 16,28, efter att kämpat med håll under loppet, och Samrawit Mengstaeb vann damernas lopp med tiden 19,07. Till sist i huvudklassen 10km, så blev det på herrsidan en duell mellan Robert Alexandersson, som anförde hela loppet, och den skuggande Samuel Fitsumbrhan. Med 500 meter kvar så såg det ut som en solklar seger för Robert, men sedan så gick Samuel ikapp och spurtvann med tiden 32,57 några få sekunder före Robert.