Meraf vann Bauhausgalan

I söndags arrangerades Bauhaus-galan på Stockholm stadion. Tävlingen som tidigare under 40 års tid hette DN-galan, och som sedan länge är en av de så kallade Diamond League-tävlingarna. Friidrottsgalornas formula ett. Meraf Bahta och Linn Nilsson var Hälles två representanter på plats i Stockholm. Båda tävlandes på 3000, en gren som förvisso inte har DL-status, men som ändå samlat ett starkt startfält. Meraf fick draghjälp under första halvan av loppet av två harar innan hon fick göra jobbet själv med två etiopiskor i ryggen. Ut på sista varvet utmanades hon rejält men som så ofta förr var hon oslagbar sista 200m och vann loppet på fina 8.47.07, endast 4 sekunder från sitt svenska rekord! Lite i skymundan sprang Linn Nilsson fantastiskt bra där bakom! Linn drogs med i den höga farten och avslutade starkt när hon sprang i mål på fina 9.01.50! Nytt pers ute med 20 sekunder och in som 10 i den svenska historien på distansen. I Halmstad arrangerades Laxaspelen där Hälle hade flera deltagare! Veteranen Anders Logg sprang 400m på 53.23 och Tim Söderqvist var återigen nära JEM-kval med 65.40 i slägga. Robin Gustafsson blev tvåa i P19 längd med 6.47 och Sabina Aumo persade stort på 800m i F14 med fina 2.31.25!  Till sist noterar vi att Tobias Hagström var på Kullings-spelen i Herrljunga och kastade bra i slägga med 54.85. Dessutom persade han i kula med 12.35.