Banrekord av Nils när Hälle vann trippel vid Kraftprovet

Kraftprovet är idag det mest klassiska av långloppen i fyrstadsområdet, alltid arrangerat under Fallens dagar med mängder av publik kring den milt sagt unika banan kring det forsande fallet vid kraftverket. Tävlingen inleddes med ungdomstävlingar där Hälle firade stora framgångar. Det blev trippelt Hälle i topp i P15-klassen på 2,6km banan!
Nils Bredin slog till med nytt banrekord, 8.07 och vann före Sharmarke Ahmed som pressade Nils hårt. Tiden för Sharmarke, som går från klarhet till klarhet, blev 8.13. På 3:e plats sprang Alexander Carlsson in med 9.26. På det så kallade Slussprovet 6,0 km kom Merhawi Seufu 2:a i P17 klassen på fina 21,09, endast slagen av en norrman. I herrklassen genrepade Erik framme inför Veteran EM med att bli 3:a med 21,22. På den långa banan försvarades Hälles färger av Japhet KIpkorir som till slut blev 4:a med tiden 36,01 på den 11,6km långa banan, som har en extrem höjdskillnad mellan högsta och lägsta höjd.