Anders Grahl vann även Falkenbergs stadslopp

Hallandstouren i långlopp fortsatte med Falkenbergs stadslopp, ett flackt 10km lopp men med en del gatusten, tvära kurvor och terrängavsnitt som extra utmaningar. Återigen blev det en fight mellan Hälles Anders Grahl och Hässelbys Andreas Åhwall. Först vann Andreas några sekunder före Grahl på Strandjoggen, sedan fick Hällelöparen revanch på SM-milen. Nu kom Anders direkt ifrån S:t Moritz där han kört ett tufft pass med Meraf dagen innan, men detta till trots så var det högsta växeln i från början. Efter halva sträckan på runt 15,15 så hade han mer än 20 sekunders ledning, men därefter blev det tufft att hålla farten uppe utan draghjälp och Åhwall närmade sig bakifrån. Men Anders lyckades hålla undan och segrade på fina 31,14. Även längre ned i listan var det många Hällelöpare.  Femma blev Robert Alexandersson med 32.25 och på 13:e plats sprang Oskar Svärd (M40) in med tiden 34.30. Daniel Tidholm (M35) blev 17:e man med 35.11 och ultralöparen Jimmy Voxek blev 21:a med 35.41.