Stora Hälleframgångar på Kretsloppet i Borås

Kretsloppet är Borås stora långlopp, i år hade man 6000 deltagare i alla åldrar. Seniorerna sprang i år en 6km bana och en 10km bana i centrala delen av stan, med en hel del kullersten och skarpa svängar men också publikhav och stämning. På den kortare banan, som i realiteten var betydligt längre än de 6km som utlovats, startade Hälle med fyra grabbar vilka alla tog det lite avvaktande när Örgrytes Ahmed Krieger drog upp ett väldigt tempo. Steg för steg så närmade sig dock Hälles båda löpare 18 årige Samuel Fitsumbrhan och 34 årige Daniel Lund och till sist blev det en spurt förbi rådhuset och ut på Torggatan där målet var beläget. Och som flera gånger tidigare visade sig Samuel vara svårslagen i loppets avslutning, han vinner på 19,28 och trots glada segergester på upploppet blev avståndet bak till tvåan Krieger och trean Daniel Lund tio resp 20 sekunder. Det blev även Hälle på 4:e plats genom Merhawi Seifu som spurtbesegrade Ymers jämnårige ungdomslandslagslöpare Eric Källman. Framgångarna kröntes även genom 16 årige NIls Bredins 7:e plats med tiden 21,48. På 10km var det många afrikanska gästlöpare i toppen. Segraren Belaes 29,10 imponerade verkligen. Bäst av Hällelöparna kom Japhet Kipkorir på femte plats med 30,07, halvminuten före klubbkompisen Anders Grahl som alltså blev 6:a. Imponerade gjorde Robert Alexandersson som persade med 31,31 på 8:e plats. På 6:e plats i damklassen kom Annelie Johansson med 36,08, årsbästa för Hälles långdistanslöperska som nu närmast siktar in sig på Lidingöloppet som hon vunnit två gånger tidigare.

Från helgen kan också noteras att 39 årige Martin Kjäll Ohlsson kom 22:a på halvmaran i Oslo med 1.13,34 och Robert Höckerstrand vann överlägset klassiska milloppet ALJ Open på Stadion  med 33.20.