Seger för Meraf på Payton Jordan

Foto: Deca Text & Bild

Liksom tidigare år så startade Meraf Bahta och Linn Nilsson upp årets utomhussäsong på Stanforduniversitetets prestigetävling Payton Jordan Invitational i Palo Alto. I år löpte både Meraf och Linn distansen 5000m i första heatet. Här använder man sig inte av farthållare så tempot rullade på i 3,05 fart, vilket innebar långt över pers för Meraf men perfekt persfart för Linn. Med en kilometer kvar så skruvades farten upp och Meraf levererade 2,51 på sist kilometer, en positiv överraskning var att Linn hängde med i fartökningen och sprang sista kilometern på 2,53. Meraf kontrollerade elegant upploppet och vann på 15.15,33 med Linn på en meriterande fjärdeplts på grymmeperset 15.18, 14 närmast före amerikanskan Katie Mackey och holländskan Maureen Koster. Båda med personbästa strax över 15 minuter.