Meraf spurtade fram till 3:e plats i storlopp

Efter två 5000m lopp i USA så Europadebuterade Hälles Meraf Bahta i holländska löpargalan i Hengelo. Sträckan var 1 mile och loppet gick på blanka eftermiddagen i stekande värme. Den kenyanska haren sprang iväg i världsrekordfart, och ingen hakade på. Loppet blev istället ett trångt mästerskapsliknande race med Meraf sladdande långt bak. 800m passerade hon på måttlig 2,17, men sedan visade prov på vilken fantastisk långspurtare hon kan vara.  Sista varvet 61.2 och sista 200m 30.0! På upploppet flög hon förbi konkurrenter och gick från 11:e till 3:e plats! Den sista hon passerar är brittiska Sara McDonald. Merafs sluttid 4:27.03, knappt fyra sekunder ifrån Abeba Aregawis svenska rekord. Amerikanska världslöperskan Jenny Simpson vann loppet.