Japhet och Linn vann Strandjoggen

På nationaldagen arrangerades som vanligt Strandjoggen i Uddevalla, i år i fantastiskt väder för publiken men kanske något svettigt för löparna med en temperatur kring 24 grader.Hälle hade som vanligt många löpare till start. I herrarnas klass så blev loppet en Hälle-uppgörelse mellan en säsongsdebuterande Japhet Kipkorir och Anders Grahl. De hängde samman de inledande kilometrarna, men i partiet utmed havet så fick Japhet en lucka som han förvaltade in i mål. Tiderna blev 15,15 respektive 15,21. Tillväxten i Hälle visade sig i form av 19 årige Samuel Fitsumbrhan sprang in som trea med 15.41. Topp tio från Hälle var också 20 årige Filmon Fshatsion, 18 årige Merhawi Seyfu samt rutinerade Patrik Andersson som alla kom in på plats 5-7.

Linn Nilsson tog en överlägsen seger i damklassen, hela två och en halv minut före tvåan. Linns segertid skrevs till goda 16.59, inte långt från hennes eget banrekord från ifjol. I 16- årsklassen var det 4 gånger Hälle på pojksidan där Sharmarke Ahmed vann på lysande 16.15. Alexander Carlsson var tvåa med 18.47 tätt följd av trean 13 årige Algot Wedberg. På fjärde plats sprang Ludvig Jernmark Burrows in!På tjejsidan sprang systrarna Törngård in som tvåa och trea där Hilda var först med 21.18 och Irma kom strax efter med 21.45.I 10 års klassens lopp ute i societetsparken vann Linus Framme och på tredje plats sprang Måns Wedberg in!