Starka insatser i Sollentuna – Linn EM-klar!

I torsdags avgjordes Sollentuna GP på en solig och nästan kokande Sollentunavall. Hälle hade tre löpare på plats på den stjärntäta galan och samtliga visade fin form. Meraf Bahta och Linn Nilsson möttes på 3000m i ett lopp där Meraf tidigt drog ifrån övriga löpare. Linn sprang lite mer avvaktande men på slutet satte Linn in en imponerande långspurt och kom ikapp Meraf med 70m kvar. Meraf svarade dock och kunde ta hem segern på 8.57.61, strax före Linn som persade med fina 8.57.89!
Linn som nu äntligen kunde springa efter svåra pollenbesvär kunde glädja sig åt att hon efter loppet dessutom blev uttagen till EM på 5000m! Benjamin Åberg följde upp förra veckans jättepers med en fin seger i männens C-final på 800m. Tiden blev 1.53.65 efter ett taktiskt väl upplagt lopp!