Nya distriktsrekord på klassiska Öresundspelen

Innan Världsungdomsspelens tid räknades Öresundspelen i Helsingborg som Europas kanske största enskilda friidrottstävling.och segrar här var ofta värda mer än svenska mästerskap. Nuförtiden är tävlingen mer än normal sommartävling, men fortfarande med betydande utländska inslag. Hälle hade en liten men framgångsrik trupp på plats när tävlingarna i år kom att samköras med SM-veckan. Tim Söderqvist visade fortsatt stabil form när han kastade 64.36 i slägga och vann! Dock fick han en liten låsning ryggen och tvingades avstå de sista kasten. Daniella Persson levererade fina 45.00 i diskus, ännu en jämn tävling, ännu en seger och ännu en putsning av sitt egna klubb- och distriktsrekord! Sabina Aumo debuterade på 1500m hinder med 5.54.92 i F15. Helgens andra klubb- och distriktsrekord stod Nelly Elned för när hon vann 600m F12 och putsade sitt eget rekord med 1.43.62! Som en bonus slog hon även distriktsrekordet i F13-klassen! Ailo Zackrisson Ljung vann P11 600m på fina 1.47.07 i ett lopp med 7 aktiva från Tyskland och Danmark!