Seger för Emma på Varbergsloppet

De halländska sommarloppen med flacka knixiga banor och mycket publik är populära inslag under friidrottssäsongen. Årets Varbergslopp gick i år, givetvis, i 25 graders eftermiddagsvärme och gav kanske inte de allra mest optimala förutsättningarna. Detta till trots så presterades flera fina resultat. Emma Stokland var tillbaka igen på tävlingsbanan och detta med besked. I en jämn 10km tävling så avgjorde hon till sist och vann med tiden 37,20, fem sekunder före tvåan Hanna Dickér, Örgryte. I herrloppet så imponerade 19 årige Samuel Fitsumbhran med en 4:e plats på nya personbästatiden 31,47. På 6:e plats kom Anders Grahl och på åttonde Filmon Fshsayen med tiden 32,46. Lägg därtill Merhaei Seifus 33,30 så förstår vi att stämningen var god i bilen hem till Bohuslän efter loppet.

hem efter