Stora ungdomsframgångar på Kraftprovet

Årets Kraftprov i Trollhättan var som vanligt en stor folkfest med mycket publik, och som det nästan alltid brukar vara – det var mycket varmt. I de inledande ungdomsklasserna hade Hälle i år mycket stora framgångar. På den inledande 1,8km banan så vann Ailo Zackrisson Ljung 11 årsklassen på nya banrekordet 6,28 medan Viktor Jernberg vann 9 årsklassen. Och som det brukar vara på Kraftprovet, konkurrensen var tuff och startfälten stora i alla klasser. På flicksidan så blev det två andra platser för systrarna Ester (F11) och Hanna Strand (F9). På den längre 2,6km banan så tog Alexander Carlsson en andra plats i P15 på 8,39. Två år yngre Algot Wedberg tog en motsvarande placering i P13 med imponerande tiden 9,07.

En femte andra plats kom så i F13 av blott 12 åriga Nelly Elned som noterade 10,17 på samma distans 2,6km. I F15 klassen hade Hälle tre tjejer varav Sabina Aumo kom främst med en 5:e plats med tiden 10,04. På de längre banorna hade Hälle lite tunnare uppställningar än vad som brukligt är, och Ana Nedeljkovics 3:e plats på 6km banan (27,29) och 20 årige Filemon Fshseayens 11:e plats i seniorklassen (11,6km) på 39,16 var de bästa noteringarna. Vi noterar även glatt en återkomst till tävlingsbanorna för 26 årige Julius Strömberg som slutade på en fin 17:e plats med tiden 40,44.