Ålder är bara en siffra – Musse och Japhet vinner storlopp

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Det är 21 år sedan den nu 39 årige Mustafa Mohammed slog igenom med ett då lite överraskande Junior EM silver på 10 000m. De var på den tiden man oroade sig för milleniebuggen, Clinton var president, internet var nytt och Putin totalt okänd. Men när man nu 2018 i Kalmar såg Musse vinna ATEA-milen i Karlmar så kan man tycka att tiden stått still. I tropisk värme så spurtar han ned 17 år yngre Ebba Tulu Chala och segrar på tiden 30:20, trea var Abraham Adhanom, fyra Olle Walleräng och på femte plats näst bäste Hällelöpare Japhet Kipkorir. Denne trefaldige Lidingöloppssegrare är en annan av Hälles många duktiga veteraner, född 1981 så är han 37 år i år. Japhet plockade några få dagar efter Kalmar överlägset segern i Musselloppet ute i Lysekil. Hans tid på den hårt kuperade banan och i tuff värme och vind, blev 31:45. Till sist så kan det också noteras från Falkenbergsloppet att Emma Stokland tog en ny fin placering då hon kom in på 2:a plats på 10km med 38:05. I herrklassen kom Anders Grahl på 4:e plats och Robert Alexandersson slutade på femte plats. Det var Robbans första lopp sedan tidigt i våras.