Goda framgångar även på Junior SM

Foto: Deca Text & Bild

Huddinge ger ju vibbar av miljonprogram och betongförort. Men den frekvent utnyttjade SM arenan Källbrink är någonting helt annat, omsluten av granskog och påminner mest om ett norrländskt älgpass. Och en av Sveriges få arenor med 8 banor runt. Här gick årets Junior SM med åtta Hälleaktiva på plats. 22 årige Tobias Hagström tog på lördagen första medaljen, ett silver i M22 slägga. Efter ett par segrar i år mot ärkekonkurrenten Anton Andersson så fick han här ge sig, men hans 57,49 räckte med god marginal till silvret. Brons blev det för en av årets stora kometer, Daniella Persson, i flickor 19 år diskus. Den tuffa åldersklassen hämmades av en besvärande vindsituation och när superjämna Daniella klippte till med 43,74 så var sedan aldrig bronset hotat. Både Tobbe och Daniella belönades sedan med att bli uttagna till landskamper. Tobbe kastar den nordiskt-baltiska 22-års landskampen i Gävle, Daniella kastar i den nordiska J19 landskampen i Hvidovre, strax utanför Köpenhamn. Medalj blev det även för Samuel Fitsumbrhan som först imponerade med att bli 6:a på 1500m med tiden 4.02,04. Därefter blev det brons på favoritdistansen 5000m med tiden 15:17,99. Här gjorde även Merhawi Seyfu ett bra lopp och slutade 5:a med pers.tiden 15.42,50.

Foto: Deca Text & Bild

Fjärde medaljen tog Ebba Jernmark-Burrows, som liksom ifjol knep bronset i den avslutande Långa häckfinalen. Ifjol var det 300m häck i F17, nu var det 400m häck i P19. Hennes tid 65,92 var personbästa. Marcus Lidman hoppade årsbästa 6,52 i P19 längdkval, och var en oturlig centimeter från avancemang.