Linn genomförde tuff dubbel i segrande Finnkampslag

Foto: Deca Text & Bild

Finland hade även i år valt att utlokalisera sitt arrangörsskap av finnkampen till landets tredje stad Tammerfors. Ett segertippat men hårt sargat svenskt herrlag förlorade kampen i sista grenen 1500m, men ett nederlagstippat svenskt damlag överraskade positivt åt andra hållet. Linn Nilsson fick andra helgen i rad genomföra den tuffa dubbeln 5000m och 10 000m. På fredag kvällen  var det 5000m, där standarden var brutalt god i år. Juniorstjärnan Alisa Vainio drog ambitiöst hela loppet, medan Linn, svenska Sara Christiansson, finska Sandra Eriksson samt gamla Hällelöperskan Lisa Havell (Öberg) hängde på. När ett varv återstod så drogs farten upp rejält och alltid spurtstarka Sandra Eriksson drog längsta stråt, med Sara Christiansson 2:a och Linn 3:a med tiden 15.43,64. Bara hundradelen efter Sara. Lisa persade med en halvminut till 15,48. Sedan efter ett natts sömn så var det upp och springa 10 000m. Nu skall vi komma ihåg att Linn gjort samma dubbel bara en vecka tidigare på SM. Här startade loppet i promenadfart innan Alisa Vainio på nytt tog täten. Efter 6000m ökade svenska Charlotta Fougberg upp tempot ytterligare.Linn och Sara Christiansson hängde åter ihop till slutvarvet men denna gång fick Linn revanch och pressade sitt personbästa till 33.48,25.

Foto: Deca Text & Bild

Tjugo år efter debuten i seniorlandslaget så kallades åter Hälle ikonen Mustafa Mohammed in till finnkampslaget på 10 000m. Också här blev det ett tufft lopp, med finländarna Vattulainen och Piesanen som drog i jämn och hård sub 30 fart. Uppgörelsen blev tajt och denna dag hade inte en 39 årig Musse den finnish som hade krävts, men hans 29.33,96 imponerar stort. Imponerande också att siste man i mål hade 29,36.