Wolf Mountain Challenge i sol och regn

Hälles nysatsning Wolf Mountain Challenge fick bra uppstart i premiärupplagan. På Fredag kväll så avgjordes backsprinten i Ljungskiles gamla slalombacke, Brötängarna, vilken dagen till ära röjts upp. Här hade beretts en brant, utslagsgivande backe mitt inne i ett bostadsområde med Ljungskile Folkhögskola som närmsta granne. Löptiden för de främsta var kring 45 sekunder. På grund av tufft ihållande regn hela fredagkvällen så blev loppen kanske tuffare än annars väntat. I herrklassen gällde såväl försök som semifinal och final samma kväll. Totalsegrare i finalen blev Hälles svenske ungdomsmästare Sharmarke Ahmed före klubbkompisen Alexander Carlsson. I damklassen vann också en Hälletjej, Ebba Jernmark-Burrows, och till sist bland ungdom 13 år och yngre så blev det också hemmasegrar för Algot Wedberg och Ester Strand, vilka klättrade bättre än några andra denna kväll i Ljungskilebacken.På lördagen så sken solen när trailloppen skulle starta uppe vid Skarsjövallen. Först ut var 13 åringarna där det på pojksidan åter blev seger för Algot Wedberg, medan Stenungsunds Majken Söderlund var snabbast bland flickorna. Därefter var det dags för det riktiga Wolf Mountainloppet, upp mot Vargfjället alltså. Med gemensam start sprang man 10km eller 21 km. Den kortare banan, som går runt Stora Skarsjön, är en riktigt tuff bana i en hisnande vacker natur. Tuffa höjdskillnader, teknikkrävande och det är egentligen endast de sista 500 metrarna som man kan sträcka ut lite grann. Seger här gick på herrsidan till duktige Hällejunioren Merhawi Seifu med tiden 46:45, en tid som vittnar om hur tuff banan är. På damsidan blev det också Hälleseger genom 15 åriga Sabina Aumo, som även är en van orienterare, som vann på 56:16. På den långa halmaratondistansen så vann Stenungsunds Thomas Abrahamsson överlägset med imponerande 1:36,06. Halvmaratonbanan bjuder inte på så mycket mer höjdskillnad än 10:an men extraslingan ut på fjället innehåller istället tuffa myrar, stock och sten och hårda teknikkrav på löparna. På damsidan blev det Hälleseger genom Annelie Johansson med tiden 1.50,54, då skall vi veta att Annelie förlorade en del tid på en fellöpning. Som arrangörer får Hälle vara nöjda med den här första upplagan av loppet, och vi siktar på att nästa år vara tillbaka med ett än mer utvecklat arrangemang.