Framgångsrika Hällelöpare på alla fronter

Foto: Deca Text & Bild

I olika delar av Norden har det sprungits långlopp. I Borås arrangerades Kretsloppet där Hälle hade en stark trupp på plats. På 10km sprang Japhet Kipkorir in som fyra i mål med fina 31.36, Anders Grahl visade gryende form och blev femma med 32,04. På damsidan sprang Erika Dinis in som sjua med 39.51. På 5km sprang Merhawi Seyfu, Sharmarke Ahmed och Filmon Fshatsion in på platserna 3, 4 och 5. Tiderna blev 15.37, 15.46 och 16.02. I Stockholm arrangerades Stockholm halvamarathon där Mustafa Mohamed sprang lysande bra! Musse, som närmar sig 40 år och numera är veteran i löpsammanghang, visar att han fortsatt tillhör den absoluta eliten. Musse sprang in som tvåa med finfina 1.04.13, hans snabbaste halvmara på flera år! I Köpenhamn hade vi två Hällelöpare på startlinjen när Köpenhamn halvmarathon gick av stapeln. Olle Ahlberg, som fortfarande är junior, fortsätter att imponera och sprang i mål på lysande 1.09.33, nytt personbästa med hela 2 minuter! Tony Hatefnejad gjorde även han ett starkt lopp och sprang i mål på 1.13.31! Sarah Edsberger är tillbaka efter skada och vann Varvetmilen i Göteborg på 37,00 (10km), mindre än en minut ifrån sitt personbästa som hon noterade i våras på bana. Annelie Johansson fortsätter sin uppladdning inför Lidingöloppet med traillopp, nu var hon 2:a i damklassen i Löprallarn i Bottnaryd, en ort som annars är mest känt för sina fina kasttävlingar. Det var en snabb trailbana för Annelie sprang under timman på 15km.