Segrar både i finalen och premiären!

Foto: Deca Text & Bild

Första helgen i november är traditionellt helgen för Finalloppet i Göteborg, det mest ”historiska” av alla de terränglopp som går kring Skatås i Göteborg. Och som brukligt så hade Hälle en skaplig trupp löpare på plats. I seniorklassens långa lopp över 19km sprang Daniel Lund in som trea med 1.07.35. Två minuter bakom sprang veteranen Erik Framme in på fina 1.09.26, Erik vann därmed M45 i överlägsen stil och fyra totalt.
På damsidan gjorde Ana Nedeljkovic ett nytt fint lopp när hon vann F19 10km på 42.34. Ana blev sexa totalt bland kvinnorna. Även på ungdomssidan höll sig Hälle väl framme. Hilda Törngård sprang in som trea i F14 5,3 km på imponerande 21.49. På samma distans kom Sabina Aumo trea i F16 med 23.42 och Irma Törngård fyra med 24.25.
I F13 sprang 12 åriga Nelly Elned in som trea på 2,3km med fina 9.20. Samtidigt som det var final för terrängsäsongen, så var det premiär för inomhussäsongen då Sävedalens ungdomstävling arrangerades i Friidrottens Hus. Här segrade duktiga 11 åringen Nadira Muminovic i 60m och längd samt ytterligare några fina pallplaceringar bland de allra yngsta. Vad sägs om 9,23 på 60m av 9-årige Noel Johansson? Ifrån den internationella scenen kan vi samtidigt notera en lysande insats av 40 årige Martin Kjäll-Olsson som blev bäste svensk på legendariska New York maraton med tiden 2.30,22. Han var här 5:e bäste M40 veteran i detta jättelopp, där förre världs och OS mästaren Bernhard Lagat var allra snabbast i denna masterklass. Till sist kan nämnas att Tony Hatefnejad tog sig in bland de 100 främsta i det stora och elitstarka Valencia halvmaraton med tiden 1.10,55.