Samrawit gjorde imponerande landslagsdebut på EM

Foto: Deca Text & Bild

Årets EM i terränglöpning har avgjorts i holländska Tilburg, känt för sitt stora årliga terränglopp i november som brukar vara uppladdningen inför EM. För Hälles vidkommande kunde vi glädjas åt att Samrawit Mengsteab äntligen kunde få göra landslagsdebut, och detta på sin favoritdistans 8km terräng på gräsbana. Det var 72 tjejer som kom till start och däribland stora delar av den absoluta Europaeliten. Trots en bökig start där bland annat Lisa Havell i det svenska laget fick en sko avtrampad så lyckades Samrawit få till ett fint lopp och slutade till sist på en 23:e plats med tiden 27,39. Platsen före turkiska EM bronsmedaljören på hinder Kaya Özlem och med bara drygt 20 sekunder upp till Sveriges etta Charlotta Fougberg som slutade på en 13:e plats. I lag slutade Sverige på en fin 5:e plats, före bland annat stornationerna Turkiet och Norge.