Brons på Maraton SM för Musse!

Efter många år av olika extremväder, ökenhetta eller iskallt slagregn, så bjöd Stockholm maraton i år på kalasväder för just maratonlöpning, 14 grader varmt, mulet och duggregn i luften. Även vindarna var betydligt lugnare i Stockholm än på västkusten. Hälles hopp stod, som ofta annars, till Mustafa Mohammed som i år för första gången tävlade här som 40 åring. Fokus låg på det parallellt genomförda SM i maraton och Musse la upp en realistisk plan på låga 2,20, vilket normalt brukar räcka till ädla medaljer. Men när Musse öppnade planenligt på 33,30 första milen så hade han ett tiotal svenska löpare framför sig, framförallt då 42 årige Adhanom Abraha som länge hängde med den absoluta täten och i SM tävlingen skulle bli svårslagen. Musse passerade halvmaran på 1.10,56 och kom sedan i ett ett väl avvägt lopp att under andra varvet passera löpare efter löpare. Vid 35 kilometer var han uppe på tredje plats och efter en stark upphämtning mot slutet så var han bara en halv minut efter Huddinges Ebba Thulu Chala. Musses andra halva gick på ganska precis 1,10 och fick med sig ett SM brons. 21 år efter det att han tog sin första senior SM medalj!! På 20:e plats i SM kom en annan Hällelöpare, Tony Hatefnejad, in med tiden 2.36,05. Tony öppnade ambitiöst med första halvan på 1,14 men tvingades att sänka farten en smula under andra halvan av loppet.