Tilde och Nelly vann klassiska Öresundspelen

Ullevi fick allvädersbanor till VM 1995, och först därefter startade Världsungdomsspelen. Innan dess så var Öresundspelen i Helsingborg den största arenatävlingen i Norden och en given höjdpunkt på säsongen. Med tusentals starter och deltagare ifrån stora delar av världen så erbjöd tävlingarna alltid tuff konkurrens och goda arrangemang. Numera har tävlingen kommit lite i skuggan av VU-spelen, men fortfrande erbjuder Hedens IP strax söder om centrala Helsingborg fina tävlingar med sydsvensk elit och starka danska och tyska trupper – framförallt i ungdomsklasserna. Hälle hade kastartjejerna Daniella Persson och Emma Harrysson på plats i seniorklasserna. Daniella nuddade vid personbästat i diskus när hon fick på 49,24 i en lite ojämn serie. I tävlingen slutade hon 4:a, diskus har alltid en lite speciell särställning i Helsingborg. Resultatet bör även ge gott självförtroende inför stundande junior EM. Emma Harrysson kom 3:a i damernas kula med 12,30, näst bäst sedan nystarten i våras. Segrar blev det för Hälles duktiga 13 åringar Tilde Dahlberg och Nelly Elned. Tilde avgjorde en jämn längdtävling när hon i sista hoppet fick till 5,43, dessutom med godkänd medvind. Nelly vann överlägset specialdistansen 600m med 1.41,89. Notera även prispallsbesök för 10-åringarna Viktor Jernberg (600m) och Noel Johansson (60m).