Silver till Tilda och Jonas på USM

Foto: Deca Text & Bild

Inomhus SM för JSM och USM 17år avgjordes i göteborgska friidrottstemplet Friidrottens Hus, För Hälles del så blev det medeldistansarna Tilda Knauer och Sharmarke Ahmed som skulle notera de allra främsta placeringarna. Tilda har blandat och gett under vintern, men var i direktfinalen iskall och nöp hem silvermedaljen på F17 1500m med tiden 4.48,72. Åt segrarinnan Nora Lundin var ingenting att göra men bakom där var det tätt, men Tilda bevakade sina positioner på den trånga inomhusovalen väl och accelererade hem silvermedaljen. Sharmarke hade det lite tuffare i finalen P19 1500m.Han hängde här med tätduon på 1500m i hårt tempo, men fick släppa drygt halvvägs. På slutmetrarna blev han omspurtad av en löpare från OK Landehof, och fick nöja sig med att bli fyra. Tiden 3.58,34 var trots allt nytt innepers för Sharmarke. I försöken noterade sig åter igen Nils Bredin för en glädjande baninsats då han noterade 4.14,32.

Foto: Deca Text & Bild

Vid 15/16 åringarnas USM i Örebro hade Hälle ytterligare två löpare med. Det var 16 årige Jonas Magnusson som tagit ett stort steg framåt i vinter, försöken på 1500m gled han enkelt igenom. I finalen hängde han med i den tuffa fart som ledaren Jonathan Grahn drog upp, men på slutvarvet fick han släppa till denne. Silvermedaljen hade han kontroll över och sluttiden 4.14,18 är nytt personbästa med fyra sekunder, Philippa Duff SM debuterade med att notera 3.09,96 på 1000m, bara två sekunder ifrån finalen i den tuffa konkurrensen