Hälle succé på CPC Loop i Haag

Mars är ju halvmaratonloppens gyllene tid, även om en del lopp i år ställts in på grund av lätt begripliga skäl. Klassiska Roma-Ostia ställdes tyvärr in men likaledes klassiska CPC Loop i Haag genomfördes som planerat. En flack bana bjuder den administrativa holländska huvudstaden på, även om det kustnära läget ibland kan bjuda på en del vind. Men i år var förutsättningarna goda med 10 grader varmt och hyfsat vindstilla för att vara vid Nordsjön. Amsterdam må vara den officiella huvudstaden, men i Haag bor kungafamiljen, här ligger parlamentet och här finns alla ambassaderna. Till loppet. Hälle mönstrade en formstark kvartett löpare. Anders Grahl har tävlat på hemmaplan och vunnit bland annat Göteborg inomhus på 3000m. Nu gick Anders ut tufft, milen på strax över 31 minuter. Det har hänt förr, men ofta har han fått plikta mot slutet av loppet. Nu höll Anders äntligen loppet igenom och noterade fantastiska 1.05,31. Personbästa med tre minuter och en 6:e plats i Hälles all-time-high. 23 årige Olle Ahlberg har varit i Sydafrika på läger under delar av vintern och visade nu att han tagit ett steg till i utvecklingen då han löpte in på 1.06,04, också han efter en mycket jämn löpning. Anders Bergman krossade med 1.08,59 sitt personbästa med fyra minuter och Daniel Cullin prickade precis 1.10,00. Också det personbästa med ett par minuter.