Fyra andraplatser på Lidingö

Foto: Deca Text & Bild

Årets Lidingölopp blev givetvis lite annorlunda än vanligt, det var ändå imponerande att arrangörerna fick ihop en liten slimmad elittävling ute på den tätbefolkade ön norr om Stockholm. Herrarna löpte 15 km i den tufft kuperade terrängen kring Bosön och Grönsta gärde, och som ofta denna sommar så blev det en duell mellan Hälles Samuel Tsegay och IS Götas Samuel Russom. Senast på maraton SM så blev det Hälle seger, men denna gång så var Helsingborgslöparen för stark. Man passerade 11km på runt 33,30, och därefter så gick Russom på 3 min/km de sista 4km in i mål och krossade banrekordet. Detta trots att banan var vattendränkt efter en natts regnande och rejält hal på sina ställen. Även Samuel Tsegays 45,45 på andra platsen var under det gamla banrekordet. Samtidigt med herrarna löpte även M22 och här imponerade Hälles Samuel Fitshumrhan stort genom att sluta också han på en andra plats med tiden 48,08 I den tuffa konkurrensen så tar Samuel även många seniorskalper.

Foto: Deca Text & Bild

I damklassen 15km så gick Meraf Bahta ut tufft men lyckades inte skaka av sig svenska mästarinnan på halv maraton Catarina Fougberg. Mot slutet märktes att Meraf ännu inte hunnit komma i den uthållighetsvolym som krävs, utan hon fick släppa den mycket formstarka Ullevi-tjejen. Meraf håller ändå ihop det väl och slutar som tvåa på 53,25, vilket är fullt godkänt. Det genomfördes även ett millopp för P19 och P17 med Hälle deltagande. Sharmarke Ahmed slutade här på andra plats med fantastiskt fina 32,58 och Nils Bredin 5:a med 33,43. Till sist skall nämnas att det även genomfördes det klassiska 30km loppet fast i starkt beskuren omfattning. Här kom Linus Wiren 9:a på 1.52,00 och Daniel Parheden debuterade på Hälles sub 2 timmars lista med att notera 1.58,26.