Martin Adolfsson 2:a i trail-skräckis

En av höstens höjdpunkter för de traillöpare som riktigt känner att de vill testa gränserna är Kullamannen trail nere kring Skälderviken och Kullen i nordvästra Skåne. Med tanke på området allt sedan inspelningen av Bergmanklassikern ”Sjunde inseglet” och 60-tals ungdomsskräckisen Kullamannen är förknippat med skräckfilm så profiterar arrangörerna hejdlöst på detta tema. Den kortaste, men samtidigt kanske tuffaste banan går till exempel under namnet Dödens zon och det är frågan om 22km ute på Kullenområdet, där man får se både Lars Vilks Nimis nere vid strandkanten och Kullens fyr. Hela 1000 höjdmeter bjuder banan på. Här tog Hälles Martin Adolfsson en imponerande andra plats med tiden 1.51,49, på 8:e plats kom även Ted Andersson med tiden 2.00,56. Totalt startade 250 man i loppet.

På den mer än dubbelt så långa 50km distansen löpte också två Hällelöpare. Den som var först i mål var Branislav Pavic på en femte plats med 5.39,27 och fick revansch ifrån ultratrail SM på klubbkompisen Philip King som noterade en 7:e plats bland de 200 startande. De riktiga konnässörerna valde Kullamannens huvuddistans 100 miles, alltså lite drygt 16 mil. Bland de 450 löparna som löpte ifrån Båstad, via Torekov, Vejbystrand, Ängelholm och sedan ut på Kullenhalvön fanns också två Hällelöpare nämligen Daniel Bränholm på 22:a plats med tiden 20.35,44 och Anders Dahlgren på 27:e plats med tiden 21:03,14. Detta lopp, som lanserades under det säljande namnet Himmel, hav och helvete startade 07:00 på morgonen, vilket innebar att täten gick i mål vid 2-3 på natten. Långa banan har 2700 höjdmeter varav de flesta kommer på slutet. Det kan nämnas att 2019 så hade Daniels tid räckt till en 2:a plats, så klassen var hög på loppet detta år.