Rödvitrandigt på Öppna Göteborgs DM – Olle imponerade i säsongsupptakten

Foto: Deca Text & Bild

Den 1 maj arrangerades som brukligt öppna Göteborgs DM 10 000m på Slottskogsvallen. Jämfört med pandemiåren så var det tunnare startfält och Hälledominansen var bedövande. Fjolårets sensationstvåa på SM Olle Ahlberg visade god form direkt i säsongsupptakten. Efter att ha dragit i ett jämnt 3min/km tempo så tryckte han på sista kilometern och landade på fina 29.54,23, men där fanns bud på mer redan denna kväll. Hälles andre man denna kväll var Petter Svensson som tappade Olle på slutet men som ändå persade med 30.08,49. På fjärde plats kom sedan M35:an Daniel Lund med 31.44,09, vilket var Daniels återkomst till banan efter några års frånvaro. I terräng tog han dock veteran SM medalj i höstas. Hack i häl på Daniel kom sedan Hälles femma i loppet Isak Eriksson med 31.50,62. På damsidan så följde Emy Thorén upp segern på Varvetmilen för några veckor sedan med att minutpersa även på bana till 35.54,86. Hon blev 2:a i loppet och lägger sig femma i Hälles all time statistik strax bakom Michelle Schnellbacher.