Starka säsongsdebuter i Tønsberg och Stockholm

Under lördagen var det inte bara Göteborgsvarv på agendan för våra randiga löpare. Till Norska Tønsberg hade coach Benjamin tagit med 3 aktiva där de på den idylliska arenan i skogen stod för starka insatser. Först ut var 16-åriga Filip Jonsson som i ensamt majestät sprang ner de Norska juniorerna på 1500m. I tät från start till mål och med en stark avslutning på sista varvet sprang han in på goda 4.15,68 i säsongsdebuten. Näst på tur var Jonas Magnusson och Vilmer Andersson i männens B-final på 800m. De båda 18-åringarna fick här en fin resa i näst intill perfekta förutsättningar och på slutet kunde Jonas avsluta starkt och vinna heatet på finfina personbästat 1.54,89. Nytt personbästa med drygt 3 sekunder. Därbakom avancerade även Vilmer några placeringar och slutade 5:a i heatet med nya personbästat 1.57,84. Första gången under 2min för Vilmer.

Till sist var det även coach Benjamins tur att springa, det i männens A-final på 800m där tufft norskt motstånd väntade. Efter offensiv löpning kroknade Benjamin lite på upploppet och slutade 6:a men på mycket goda 1.52,19. Hans bästa säsongsdebut i karriären!

I Stockholm arrangerade Spårvägen tävlingen HOKA spåret 5000m på Stockholm Stadion. Här hade Hälle 3 löpare på plats som alla 3 åkte hem med varsitt personbästa. Bäst lyckades Olle Ahlberg som de senaste veckorna visat gryende form. Här blev han 3:e bästa svensk i A-finalen på fina 14.02,19 efter att ha dragit stora delar av loppet. Sharmarke Ahmed stod även han för en fin insats som trots att han stumnade lite på slutet sprang in på 14.05,34. I B-finalen slutade Petter Svensson tvåa på nya personbästat 14.29,03.