Lysande EM genrep av Hälles OCR löpare

I helgen avgjordes ett av de hittills sanktionerade svenska OCR-loppen, Tors Trophy i Krusgårdsparken i Torshälla arrangerat av Eskilstuna FI. Banan är av absoluta toppklass med en god variation av hinder som ställer krav på de olika momenten styrka, smidighet, mod, uthållighet, snabbhet, spänst, teknik m.m. på ett balanserat vis under de 6,5 kilometrarna. Hälle tog storslam även denna helg både på dam- och herrsidan. På herrsidan stack Martin Bäckström iväg från start från övriga fältet och drygade ut sin ledning till 2 minuter väl i mål. Närmast bakom sig hade han Hälles Tobias Jäger som även han hade cirka 2 minuter i marginal ner till tredje plats. På damsidan tog Sara Forsström revansch på Yoie Bohlin som hon tidigare fått se sig besegrad av på de något mindre hindertäta och mindre tekniskt krävande loppen. Den här gången kom Saras styrka och teknik på hinder mer till sin rätt tillsammans med en gryende löpform. Ett härligt genrep inför stundande EM i Italien kommande helg för Sara och Martin (där Sara och Martin dessutom valts ut av förbundet att vara fanbärare på invigningen) men även inför Riksmästerskapens 3km, 12 km samt stafett som kommer arrangeras i Torshälla i juli.