Hällesegrar i Utbybergen

Foto: Deca Text & Bild

Orter som Angered, Bergsjön och Partille för kanske inte tankarna till traillöpning, men mellan dessa förorter till Göteborg ligger ett vilt och otillgängligt skogsparti med branta berg, djupa myrar och tät skog. Här arrangerades Göteborg Trailrun med ett par olika distanser. Huvuddistansen 45km bjöd på hela 1300 höjdmeter och tuff löpning. Här ligger de i klättersammanhang berömda Utbybergen. Hälleseger nummer ett för dagen kom här genom Daniel Bränholm som vann 4h52 minuter, hela åtta minuter före tvåan. Även på den kortare banan 22,5km blev det Hälleseger, här genom Anders Hederskog. Vi kan samtidigt passa på att rapportera två fina halvmaratoninsatser. Sarah Edsberger löpte in som 2:a vid Helsingborg Half Marathon på 1.22,31 och Linnea Smalström krossade sitt halvmaratonpers på Stockholm Halvmaraton med att bli nr.13 på 1.23,55. Nästa helg så är det Copenhagen Half marathon med ett 20-tal Hällelöpare på startlinjen.