Mustafa vann Kalmarmilen

Mustafa Mohammed fick ta igen sig en tid efter sin heroiska dubbel GBG Varvet och Stockholm marathon i början på säsongen, men nu har han fått bra fart på benen igen, vilket han med eftertryck visade vid ATEA Kalmarmilen, ett lopp som kom att hålla mycket hög nationell elitklass. På en flack citybana så utkristalliserades en trio av löpare i täten, det var årets svenske mästare på 10km landsväg Robert Fisha, Spårvägen, Huddinges Ebba Tulu Chala samt Mustafa själv. Mot slutet så drog Musse upp farten och drog ifrån, precis som på Göteborgsvarvet där Ebba för övrigt var tvåa. Robert Fisha fick släppa något tidigare och slutade på 3:e plats. Det här var ett fint formbesked för Musse inför långloppshösten. Musses segertid blev 30,26.