Hälleframgångar vid blåsigt Mussellopp

Årets Mussellopp i Lysekil bjöd som vanligt på soligt väder, men också kraftig vind. Uppe från krönet på banan kunde man se ut över ett vindpiskat Skagerak. På den inledande 5km distansen så kunde vi notera flera fina insatser. Samuel Fitshurban blev 2:a i herrklassen efter Hässelbys Andreas Åhwall. Samuels tid 15,57 var mycket imponerande med tanke på den kuperade och knixiga banan, och vindbyar på 10m/s. I P17 klassen blev det en överlägsen seger för Merhawi Sufu med tiden 16,27 och i P15 klassen blev det ytterligare en Hälleseger genom Nils Bredin med tiden 17,38. Trea på 18,35 var Sharmarke Ahmed och 4:a Alexander Carlsson. På 10km blev det en avvaktande inledning i den hårda vinden på andra varvet drog Hälles Japhet Kipkorir upp farten, men åter igen så blev spurtstarke etiopiern Metseret Yitbarek för stark. Japhet slutade alltså tvåa med tiden 31,50. En som gjorde ett kanonlopp i de svåra förhållandena var Robert Alexandersson som slutade 4:a med 33,03. Totalfemma och segrare i M40 klassen var också Erik Framme med tiden 34,33. Också det en mycket imponerande tid utifrån förhållandena.