Guld till Nils Bredin på hinder vid USM

Hälles Nils Bredin vann ifjol Götalandsmästerskapen, men sitt nationella genombrott fick han nu i och med Ungdoms SM i Falun. I klassen P15 genomförde han ett tufft program. Först på fredagen blev det en silvermedalj i en stor direktfinal på 2000m med tiden 6.15,06, endast besegrad av Sävedalens Erik Guander med några få meter. Samma dag passade han på ett pressa sitt 800 rekord till 2.10,00, en tid som dock inte räckte hela vägen till final. Efter en välbehövlig vilodag så testade Nils på 1500m hinder, en distans han aldrig förr löpt. Vattengrav testades för första gången vid passet närmast innan USM, så spänningen var stor inför starten. Men utfallet blev succé med USM guld redan i första försöket. Nils spurtvann i ett 15 man stort startfält på 4.44,17, en tid som bara är två sekunder ifrån Jonas Henrikssons 24år gamla guldtid från USM 1993 i Norrköping. Bra denna helg var även Johannes Olsson som persade i kula P16 med fina 13,05, ett resultat som räckte till en 5:e plats i P16.