Stora Hälleframgångar i Halmstad

De halländska sommarloppen avslutades med Prinsens minne i länshuvudstaden Halmstad. Trots stadens flacka topografi så är banorna ganska tuffa med ett par tuffa backar, växlande underlag och smala stigar. På milbanan så försvarade Anders Grahl Hälles färger på herrsidan. Även om han fick ge sig för etiopiern Yitbarek och VM löparen David Nilsson så levererade åter Anders ett starkt lopp med tiden 31,07 och var bara 13 sekunder bakom David. På damsidan gjorde Linn Nilsson på nytt en lysande insats genom att i spurten besegra etiopiskorna Beriso och Tessema, vilka tidigare i somras vann dubbelt på Kraftprovet i Trollhättan. Linns tid skrevs till 36,09. På Prinsens minne finns även en halvmaratondistans där det blev dubbel Hälle-seger på herrsidan. Mustafa Mohammed vann på i sammanhanget fina 1.06,48,tvåa var Japhet Kipkorir med tiden 1.07,05.