Meraf femma i Diamond League finalen!

Foto: Deca Text & Bild

Diamond Legaue finalen genomfördes på fredagen i Brüssel på den ödesdigra Heyselstadion, där en av alla tiders värsta läktarkatastrofer ägde rum 1985 i samband med Europacupfinalen i fotboll. Senare har arenan renoverats och säkrats och dessutom bytt namn till kung Baodouin stadion efter den tidigare belgiske kungen. I år var arenans årliga DL tävling Memorial van Damme själva DL finalen.

Hälles hopp stod givetvis till Meraf Bahta som kvalificerat sig in till loppet.Det var ett stort startfält på 1500m vilket var oroväckande, men när haren körde första varvet på 61.8 så spreds fältet snabbt ut. Meraf fick en bra linje i hela loppet utan större incidenter. Hon öppnade på 63.4 och passerade 800m som 8:a på 2:08.9 i det utdragna fältet. Meraf tappade lite fart på tredjerundan men var ändå uppe som 4:a vid 1200m – och hade med bl a VM-2:an Simpson .  Sistavarvet blev Merafs snabbaste – 62.6 – och när hon passerade mål på 4:00.49 hade hon klubb och distriktsrekordet med en tiondel. Och bakom sig i mål hade Meraf nu nr 2, 6, 7 och 8 från VM-finalen i London.