Silver för Meraf vid terräng EM

Foto: Deca Text & Bild

Årets EM i terräng genomfördes i slovakiska Samorin beläget vid Donau, nära såväl den ungerska som den österikiska gränsen. Som vanligt när det gäller internationell terräng så var det tunga gräsbanor med lite inlagda hinder. Men jämfört med SM banorna i Huddinge så var de ändå ganska löpvänliga. I damklassen så ryckte 21 åriga turkiskan Yasemine Can  tidigt ifrån de övriga löparna och Hälles Meraf Bahta bildade en duo med norska konkurrenten Karoline Bjerkeli Grövdal därbakom. Grövdal som besegrat Bahta flera gånger tidigare, senast i Hytteplansmila där både Karoline och Meraf slog nationella rekord på milen. Loppet över 8km slutade i en spurtstrid om silvret mellan Meraf och Karoline där Meraf fick revansch från senaste förlusten. Nu spurtade Meraf till sig silvret med en sekunds marginal, tiden 27.03. Merafs andra terräng-EM medalj! 

Foto: Deca Text & Bild

Även Linn Nilsson svarade för en fin insats när hon sprang första sträckan i Mixstafetten 4×1,5 km. Linn sprang i mål som fyra, och hade gett Sverige en stor ledning mot jagande lag bakifrån. En ledning som det svenska laget precis lyckades behålla. Före det svenska laget var Storbritannien, Tjeckien och Spanien, och bakom följde storländer som Frankrike, Italien, Tyskland och Turkiet!

Foto: Deca Text & Bild, Linn Nilsson längst till vänster