Hälle IF har flest svenska rekord !

När man skall summera verksamhetsåret 2017 så är det en intressant faktor som sticker ut. Efter Meraf Bahtas tre svenska rekord utomhus i år på 3000m, 10 000m samt 10km landsväg så innehar Hälle IF nu totalt sex svenska rekord. Ingen annan klubb har lika många, närmast kommer en grupp föreningar med fyra rekord var. Vi talar då om individuella svenska rekord utomhus i de grenar där SFIF bokför officiella rekord. Förutom de ovan nämnda rekorden från i år så innehar ju Mustafa Mohammed rekorden på herrarnas 10km landsväg samt 3000m hinder. Dessutom så innehar Meraf Bahta rekordet på 5000m från ifjol. Musses 10km rekord kan nog hotas nästa år, samtidigt finns det några ytterst möjliga rekord att ta för Meraf, ifall de lite ovanliga grenarna 1 mile respektive 2000m skulle dyka upp i tävlingsplaneringen.