Silver och brons i snöyra på första RM Vinterkast

Foto: Deca Text & Bild

Det första riksmästerskapet i vinterkast har genomförts i Växjö. Fast lite fusk var det, då endast släggkastningen genomfördes utomhus. Men där var det rejält vinterväder, full snöyra uppe det småländska höglandet. I herrarnas släggtävling fick Tim Söderqvist upp 60,65 i tredje omgången och Tobias Hagström 55,78 direkt i första. Resultat som räckte till silver och brons i RM tävlingen efter Götas Oscar Vestlundh. Senare under dagen så följde Tim upp med viktkastning inne i värmen i gamla Tipshallen. Här kastade han ånyo upp mot 19 meter (18,78) och hade även ett par långa övertramps-kast. Också här kom Tim tvåa, bara tio centimeter efter Hässelbys Simon Pettersson. Hälles tredje deltagare var Daniella Persson som kastade 38,58 i diskus, en gren som anordnades inomhus i den jättelika fotbollshallen från 1980-talet. Daniella hade också långa kast utanför sektorn. I kula stötte hon 11,58, några decimeter från sitt färska personbästa.