Svenskt rekord av Meraf direkt i innepremiären

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Meraf Bahta kom direkt ifrån ett långt träningsläger i sydafrikanska Dullstroem till innegalan i Madrid och klippte till med ett storlopp diret. Hon sänkte sitt egna svenska rekord på 3000m inomhus 8:43.00 till 8:42.46. Meraf gjorde upp med etiopiskorna Worku och Meskerem Mamo om segern, och det blev en dramatisk avslutning, vilket det ofta blir med en formstark Meraf på startlinjen. Första kilometern gick på runt 2:51, och sedan lite lugnare fart den andra. Med 800m kvar att springa gick Meraf upp i ledning, men blev snart passerad av etiopiskorna. Men då visade svenskan vilken stark spurtlöpare hon är; hon kom nämligen tillbaka sista varvet och spurtade sig till seger, efter att ha passerat Fantu Worku precis innan mållinjen.