Meraf och Linn VM kvalade i Polen

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

I polska Torun bjöds Hälles löparstjärnor Meraf Bahta och Linn Nilsson på ett fint inomhuslopp på 1500m med jämn och hård farthållning. Som många gånger förr så kom Meraf lite fel i det stora startfältet från början, men jobbade sig succesivt upp och gjorde en lysande avslutning. I mål kom hon tvåa efter marockanskan Arrafi men före OS-silvermedaljören Helen Obiri. Merafs tid 4.04,89 var också inomhuspersonbästa. Bakom Meraf gjorde sedan Linn Nilsson på en perfekt resa, hon höll sig väl intill sargen och kunde flyta med till stortiden 4.07,71. Det var personbästa alla kategorier för Linn och för första gången får hon nu springa VM. I loppet slog hon bland annat hemmalöperskan Sofia Ennaoui som var VM finalist ifjol i London.